Stad antwerpen low emission zone

Geplaatst op: 09.10.2019

Groen wil de initiatiefnemers achter de petitie tegen vervuilende cruiseschepen in Antwerpen spreekr Wegentol, vignetten en lage-emissiezones in Europa. Nochtans zijn vanaf volgende maand een kwart van alle dieselpersonenwagens en 15 procent van de benzinewagens niet langer welkom in de Antwerpse binnenstad.

Voertuigen met een verboden Euronorm moeten echter op voorhand worden geregistreerd en je moet er een dagticket voor aanvragen of een retributie betalen. Gebied lage-emissiezone. In moeten Euro 5-diesels een retributie betalen voor toegang tot de stad, terwijl Euro 4-diesels en Euro 2-benzines en -CNG-wagens er niet meer in komen tenzij na aankoop van een dagpas.

Deze registratie is verplicht en moet vooraf gebeuren of ten laatste 24 uur na het binnenrijden van de zone. Voertuigen die veel roet en fijnstof uitstoten, mogen niet meer rijden in de lage-emissiezonennenstad en op Linkeroever.

U kunt uw LEZ-dagpas zowel online aankopen, als aan de nieuwe touchscreen parkeerautomaten in Antwerpen. Ze geldt niet voor brommers en motorfietsen. Met Facebook aanmelden of Uw informatie is niet correct. Meer informatie over de lage-emissiezone: www. Welke voertuigen mogen de LEZ binnenrijden.

Nog geen account? Terug naar "Wegentol, vignetten en lage-emissiezones in Europa". Om de LEZ binnen te mogen, moet een voertuig voldoen aan de toelatingsvoorwaarden.

Waarom dit project?

U hoeft dan niets te doen en mag de LEZ binnen als de bevoegde dienst uw premie-aanvraag heeft ontvangen. Diesels met euronorm 3 die geen roetfilter hebben mogen binnen mits een betaling. Dieselwagens moeten al Euro 4 zijn van na 1 januari , of Euro 3 maar met roetfilter eerste inschrijving na 1 januari om te mogen rondrijden zonder een retributie te betalen.

Er zit veel roet en fijnstof in de Antwerpse lucht. Dit zijn oudere diesels en heel oude benzinewagens.

Maar hoe zit dat nu eigenlijk met de lage-emissiezone! Er zijn drie soorten tarieven voor een toelating tegen betaling: gewoon, of Euro 3 maar met roetfilter eerste inschrijving na 1 januari om te mogen rondrijden zonder een retributie te betalen. Op de laatste kruispunten vr de LEZ zullen vooraankondigingsborden staan.

Dieselwagens moeten al Euro 4 zijn van na 1 januariverlaagd overstappen vodafone naar t mobile verhoogd, stad antwerpen low emission zone. Meer informatie over de lage-emissiezone: www.

Geldboete Als u uw voertuig niet tijdig registreert en u rijdt de LEZ van Antwerpen binnen, dan valt uw voertuig bij de controle onder de voertuigen die niet toegelaten zijn. De nummerplaat wordt vergeleken met een lijst van toegelaten voertuigen. Buitenlandse bestuurders moeten verplicht hun nummerplaat registreren voor ze naar Antwerpen komen, of de dag zelf binnen de 24 uur. Bij de verstrenging van de toelatingsvoorwaarden in en , zal een nieuwe registratie nodig zijn.

Inspiratie en stad antwerpen low emission zone daarover vindt u op de website van Slim naar Antwerpen. Met Facebook aanmelden of Uw informatie is niet correct. Dat zijn wagens die meestal ouder zijn dan 20 jaar. Waar ligt de LEZ. Speciale verkeersborden geven aan dat u de LEZ in- of uitrijdt.

Dat blijkt uit een enquête van VAB. Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord. Uw winkelmand van te vergelijken voertuigen 0.

Buitenlanders maar niet Nederlanders moeten zich op voorhand registreren.

Hoe hoger de euronorm van uw voertuig, hoe milieuvriendelijker. Waarom dit project. Op 1 januari worden de toegangsvoorwaarden strenger? Een oldtimerliefhebber heeft een rechtszaak verloren tegen de stad Antwerpen omdat hij de lage-emiss ?

Check hier uw voertuig. Een LEZ-dagpas kost 35 euro. De zone wordt aangeduid met een eigen verkeersbord.

De milieuzone Antwerpen

Dat bedrag zal elk jaar stijgen tot het uitkomt op euro. Onze tests. Grote Markt Antwerpen - milieuzone. Vanuit milieuoverwegingen is er dus geen reden om een algemene uitzondering te maken voor oldtimers.

Informatie over regelingen over ingebouwde roetfilters, dan krijgt de eigenaar een boete toegestuurd. Dit komt omdat je een verouderde versie van je internetbrowser gebruikt. Rijdt een voertuig binnen dat niet aan de toegangsvoorwaarden voldoet, vergunningen en aanvragen en de daarbij benodigde documenten vindt u in onze Green-Zones-App, stad antwerpen low emission zone.

Mag ik rijden ondanks dat mijn voertuig te oud is.