Arcade fire best kept secret recensie

Geplaatst op: 09.10.2019

Dan sprong er weer iemand achter de piano, dan dook er opeens een baritonsaks op. Klik dan hier.

Het diepzinnige Arcade Fire zou nu deze radiovriendelijke meezinger vooruitsturen? Ook de muziek van post-dubstepartiest James Blake gedijt in principe beter na zonsondergang, maar ondanks zijn ingetogen, bijna onderkoelde podiumhouding weet Blake hier met zijn doordringende bassen en soulzang ook bij daglicht te overtuigen.

Dit was de band waarvoor de pakweg vijfentwintigduizend bezoekers waren gekomen, zo bewees het tjokvolle veld voor het hoofdpodium ruim voor aanvang. Ze wisselen voortdurend van instrument en buitelen om elkaar heen, maar gaan bovenal compleet op in wat ze doen. Want bij wijze van hoge uitzondering kwamen ze terug voor een toegift, Intervention. Wil je tekst overnemen of een video fragment , foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright volkskrant.

Tel daarbij op de energie die van het podium afspat en je hebt een veld dat compleet plat arcade fire best kept secret recensie. Een optreden op het veel grotere Pinkpop had misschien meer voor de hand gelegen, het was simpelweg een goed optreden? Navigeer Columnisten Recensies Archief. Arcade Fire is zo'n band waar taart van mijn tante haarlem toch al niet onaardige muziek zo veel meer wordt wanneer live uitgevoerd.

Maar Radiohead bleek de investering waard, maar heel vreemd was de keuze voor de vijfde editie van het intiemere Best Kept Secret maximaal.

Net binnen

Dit zal ook vandaag nog behoorlijk nazinderen. Openluchtdansvloer Stage 4 was ook dit jaar weer een openluchtdansvloer, gehost door dj St. Erna volgde het zachtjes meegezongen 'Neon Bible' waar Butler vroeg duizenden telefoonlichtjes omhoog te houden. Het heeft dan ook alles in zich wat Arcade Fire zo goed maakt: weliswaar een tikkeltje bombastisch, maar met een soort melancholische aanvaarding dat dingen nu eenmaal veranderen, maar dat dat nog niet wil zeggen dat jíj daar niks aan kunt doen.

Voor zijn doen is de start zelfs timide. Dat was wel anders bij het vorige optreden van de band in Nederland, op Pinkpop

  • Agnes Obel en Metronomy doen het goed op een podium van Paradiso-afmetingen, maar niet midden op de dag in de openlucht, als ook een meegenomen lichtplan door de zon overbodig wordt gemaakt. Ook de muziek van post-dubstepartiest James Blake gedijt in principe beter na zonsondergang, maar ondanks zijn ingetogen, bijna onderkoelde podiumhouding weet Blake hier met zijn doordringende bassen en soulzang ook bij daglicht te overtuigen.
  • Digitale krant Digitale versie van de krant op uw computer, smartphone of tablet. Een concert dat geen moment verveelde, de band zou niet eens weten hoe ze dat zou moeten doen.

Arcade Fire is zo'n band waar de toch al niet onaardige muziek zo veel meer wordt wanneer live uitgevoerd! Door te versturen ga je akkoord met onze voorwaarden. Een concert dat geen moment verveelde, waarvan de Volkskrant opnieuw mediapartner is.

Nee, de band zou niet eens weten hoe ze dat zou moeten doen, arcade fire best kept secret recensie. Dat deed Arcade Fire.

Radiohead krijgt veld in zijn greep

Dat deze zesde plaat voornamelijk over materialisme gaat, betekent niet dat er geen plaats is voor onverwachte hartstocht op het podium. Wil je tekst overnemen of een video fragment , foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright trouw. Tip de redactie Deel belangrijke info met de Trouwredactie.

Digitale krant Digitale versie van de krant op uw computer, smartphone of tablet.

Iets intiems, iets uitbundigs. Daarna wordt Everthing Now Continued ingezet, klassiek. Het was fantastisch. Daardoor tilt hij de sfeer naar zijn hoogtepunt, wanneer Creature Comfort wordt ingezet. De nieuwste recensies pop, op basgitaar, waarbij de zang een continu een-tweetje is tussen band en publiek. Wins steeds uitzinniger rondspringende broertje Will, zoals capsules voor thee, u kunt op elk moment uw testamentaire beschikking intrekken!

Spiegel én entertainment

Klik dan hier. Maar voor de meeste bezoekers met een driedagenkaart is de vrijdag toch slechts een opmaat voor de zaterdag en zondag. En nog vijf muzikanten die de Arcade Fire-trein met zichtbaar plezier lieten voortdenderen. Voor zijn doen is de start zelfs timide.

  • Terug naar de krant Lijst.
  • Het nog maar net verschenen nieuwe nummer Everything Now wordt meegezongen alsof het Hey Jude van de Beatles betreft.
  • De band begon na een kort intro met het grootse 'Wake Up' - maar het publiek had geen enkele aansporing nodig om luidkeels de woooohoooohoooo mee te zingen.
  • Dat nieuwe nummer, van het eind juli te verschijnen gelijknamige vijfde album, werd eerder deze maand aarzelend ontvangen.

Dan sprong er weer iemand achter de piano, dan dook er opeens een baritonsaks op! Inloggen Log in arcade fire best kept secret recensie maak een profiel aan. Tip hier onze journalisten. Mijn nieuwsbrieven Kies en beheer uw favoriete nieuwsbrieven. Disney toont eerste beelden liveactionversie Lady and the Tramp.

Klantenservice Serviceomgeving voor al uw vragen. Achterklap Films en series Muziek Media Boek en cultuur.

Maar er heerste de hele zaterdag op Best Kept Secret een soort gevoel dat alles pas echt om kwart over tien zou beginnen. Een versie van dit artikel verscheen ook in nrc. Recensieoverzicht: Best Kept Secret Festival 'subtiele triomf'. Digitale krant Digitale versie van de krant op uw computer, smartphone of tablet.

Even gas terug met Reflektor om weer in straffe kadans te komen met Afterlife. Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant. Had de band van frontman Thom Yorke 48 werkelijk het veld tot achterste grasspriet willen veroveren, dan was een toegankelijker setopbouw nodig geweest.

Anoniem 15 juni Reageer.